Halloween och lite uppdatering

Snart är Halloween här! Det märks tydligare än någonsin: det bor i princip bara västerlänningar i området som jag bor i, framför allt halloweenhyllande amerikaner och en hel del tyskar som bunkrar upp med kilovis godis och som inte spar på krutet när det kommer till att pynta sina hus med spindelväv, pumpor och avhuggna kroppsdelar. I hushållet jag bor i vill vi uppenbarligen inte vara sämre. Aldrig förr har jag sett så mycket godis som när Jenny kom hem efter jobbet i förrgår! Vi har en plastpåse, typ storlek ICA, fylld till bredden med godisbitar och en lika stor påse fullproppad (bokstavligen, vi fick trycka och pressa) med olika sorters pås-godis. Faktum är att nya regler gäller för området: enbart barn från just det här området får gå bus eller godis här eftersom för många barn brukar komma hit! Jag ser himla mycket fram emot Halloween då det lär bli en himla speciell upplevelse gentemot Halloween i Sverige.
 
Ledsen för superdålig kvalitet men så här ser i alla fall husen i området ut!
 
Andra kör på mer subtilt halloweenpynt, som en ensam liten pumpa. Ja, Paul Frank-statyn står där året runt. Pojken är Morgan!
 
Vad har jag haft för mig det senaste då? Inte supermycket; jag har mer ledig tid än vad jag kan fylla ut med äventyr... Idag har jag i alla fall haft en väldigt trevlig dag. Vid halv ett mötte jag upp en tyska som jag småpratat med en del vid skolbussen. Hon tog med mig och hennes vän till Guan Qian (Suzhous stora shoppinggata i downtown) där vi åt lunch, och sedan gick vi till vårt egentliga mål: en stor byggnad fullproppad med små kinesiska butiker fulla av skor, väskor och kläder. Eftersom detta låg typ två gator bort från Guan Qian riktade den sig främst till kineser vilket var skönt då priserna var så låga från början att man knappt behövde pruta och man slapp butiksägare som kastade sig över en så fort man gick i närheten av deras affärer. Det är någonting jag verkligen har svårt för här - ofta behöver man snegla på grejer man är intresserad av för att butikspersonalen inte ska överskölja en med grejer och säljarglöd... När det gäller mindre affärer brukar någon i affären för det mesta följa efter en sisådär två meter bakom en var man än går. Hur som helst köpte jag ett par ballerinaskor, tre par lösögonfransar och två par strumpbyxor för bara ¥75元!
 
För prick en vecka sedan var jag förresten i Shanghai. Det var trevligt! Jag, Magnus och barnen åkte dit för att förnya deras visum och då lyxparadgatan med stora modehus som Dolce & Gabbana (deras hus var ett riktigt wow-hus!), Hermès, Chloé, Prada, Burberry och så vidare, råkade ligga alldeles vid svenska konsulatet passade vi på att gå där en sväng. Sedan gick vi på två av Shanghais copy markets, åt lunch och gick på den stora blomstermarknaden. En bra dag, men Shanghai är jag inte färdig med. Dit åker jag snart igen!
 
Nä, nu får det vara nog. Efter att ha kämpat i en timme med att få över TVÅ halloweenpynt-bilder (sedan jag uppgraderade till Windows 8.1 funkar det inte att koppla in min telefon till datorn) men på grund av skräpigt internet och censur så funkar ingenting för det mesta. Pga himla lite bilder slänger jag in en bild på mig och Cornelia också. Hon är en svensk tjej som är lika gammal som mig och som bara bor tre hus bort!
 
Jag och Cornelia i närheten av Tiger Hill och Wedding Street.

eskil

jag är eskil och min blogg är en blogg om en єѕқι∂яєαм ☆ här har ni kunnat följa min vardag i en kinesisk storstad, men nu får ni följa med hemma i sverige istället!

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus