Äventyr runt kröken

Jag har en hemlis! Eller jag har väl snarare spännande nyheter som jag himla gärna vill dela med mig av, men det kan jag inte göra riktigt ännu. På onsdag får ni kika in här för att se vad som händer i mitt liv, eller kanske redan på tisdag! Stora förändringar som sker himla snabbt: typisk kinesisk stil. Jag är hemskt pirrig!
 
Något jag däremot kan berätta om är förstås vad jag har haft för mig nu i veckan. Torsdag och fredag var mina lediga dagar. Torsdagen spenderade jag tillsammans med Tam, Ada och Nataly då vi tog oss till Dongmen för att inhandla lite smått och gott. Jag var framför allt ute efter Beijing Duck, något som var himla svårt att hitta trots att det egentligen säljs överallt i det området. Ada pratar en del kinesiska så det var synd att hon inte förstod min beskrivning ("ankrullar: pannkakor med en bit anka, en bit gurka och ett strå vårlök"), men till slut hittade jag det trots allt. Det är verkligen bästa skräpmaten någonsin! (Det finns på lyxrestauranger också, men jag föredrar det faktiskt i street food-form.) Efter Dongmen var jag med Tam ett tag och vi pratade om hur hemskt jobbigt det kan vara att vara au pair. Hon är i min gamla familj just nu och tampas med exakt samma problem som jag gjorde, och undrar ni vilka det var kan ni förresten läsa om det här på hennes blogg. Hon skriver helt klart mycket mer öppet än vad jag gör... Jag tycker hur som helst mycket om Tam, så det var trevligt och vi försökte såklart vara mer peppiga än deppiga.
 
I förrgår utforskade jag OCT Loft! Det är helt klart mitt favoritområde i Shenzhen: proppat med caféer, konstgallerier, restauranger, street art och designbutiker med både kläder och roliga prylar. Jag bor ju i området OCT (vilket för övrigt lustigt nog står för Overseas Chinese Town), men jag har inte utforskat just Loft-kvarteret innan. Nu ångrar jag att jag inte gjorde det tidigare!
 
Nu har jag inte megamycket tid att hålla på med det här, så jag får visa bilder och berätta mer om OCT Loft en annan dag.
 
Här är i alla fall en bild från OCT Loft. Street art, café och mysig atmosfär sammanfattar kvarteret bra. Jag undrar dock vad MOK är! Förhoppningsvis är det ju okej street art...

eskil

jag är eskil och min blogg är en blogg om en єѕқι∂яєαм ☆ här har ni kunnat följa min vardag i en kinesisk storstad, men nu får ni följa med hemma i sverige istället!

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus